Keynote z Lotusphere 2008

Každá Lotusphere je slavnostně zahajována úvodní prezentací, zahajovací řečí, openning general session, zkrátka keynote. Střídají se na ní klíčoví lidé v Lotusu a předvádějí novinky (do té doby často tajné či polotajné), nastiňují směry, kudy se bude Lotus ubírat co můžeme nejen v tomto roce, ale i v těch přístích, očekávat.

 

Show je to velká, velice náročná na přípravu, a to jak předem (příprava všech demo ukázek, prezantací a pod.), tak i během akce. Všechno běží dvakrát, připraveno nahradit náhle vypadnuvší prvek. Obří projektory promítají současně na stejné místo - když jeden vypadne, nikdo nic nepozná. Živé ukázky jsou odklikávány hlavním rečníkem na pódiu a současně i záložníkem v pozadí, který je schopen v případě potřeby udělat ze své obrazovky tu hlavní.

 
 
 

Četl jsem o člověku (už si nevzpomenu na jméno), který měl přednášku ne na hlavní keynote, ale na některé z měnších. Svá data a demoprostředí si jistil sedmkrát: hlavní notebook, sekundární notebook, stolní počítač, prezentace uložena na přenosném disku, v databázi Lotusphere, na firemním serveru, na poštovním serveru, ... Zkrátka, nic se nesmí podcenit :)

My teď máme možnost tuto akci shlédnout ze záznamu (začíná to vystoupením "Symphony").

 

Předchozí: Lotus Quickr 8.0.0.2 - J2EE
Následující: Proběhly Lotus News 1/2008