Co bude na Lotusphere 2007?

Zítra začíná Lotusphere 2007, největší světová konference pro uživatele, vývojáře i správce lotusových produktů ze zákaznických firem, obchodních partnerů i přímo z IBM. Na té letošní se očekává oficiální oznámení několika novinek, o kterých už nějakou dobu padají zmínky a narážky.

 

A co by to mohlo být? Určitě další informace o verzi Notes/Domino 8, která vyjde letos. Ukázky propojení klienta s nedominovými zdroji (RSS, Sametime, Aktivity, kompozitní aplikace), snad i něco o tom, kdy bude uvolněna veřejná betavrze.

Portal 6 - jaké novinky nás letos čekají, balíčkování produktu, aktualizace jeho částí.

Social Networking - sada produktů ("web 2.0 aplikací") podporujících přímou spolupráci v rámci firemních komunit - sdílení bookmarků, "živé" informační stránky o uživatelích, již zmiňované sdílení aktivit mezi uživateli a přístup k nim z webu, Notes či Sametime klienta.

Document management - novinky na poli sdílení dokumentů a práce s nimi.

Určitě je na co se těšit. Spousta lotusových stránek se bude této akci věnovat téměř on-line, takže o aktuální informace nebude určitě nouze. Loni byl veřejně k dispozici záznam z úvodní keynote i závěrečného shrnutí, snad bude i letos.

Předchozí: Sametime: tip k instalaci
Následující: Příručka: bezpečnost v Portalu